Lajme

Në këtë qytet të Kosovës femrat martohen në moshën më të re

04/17/2018 10:08
nga:Q F

Në Kosovë gjatë vitit 2016 janë bërë mbi 16.000 kurorëzime martesore, qyteti i cili prinë me më së shumti femra të martuara është Prizreni.
Sipas Agjencisë së Statistikave të Kosovës, në Kosovë gjatë vitit 2016 janë martuar mbi 16.000 qifte, e nga këta ka edhe martesa të vajzave nën moshën 18 vjeqare.

Sipas ASK, Prizreni është qyteti me më së shumti femra të martuara, nga mosha 16 deri në 19 vjeç, ku janë martuar rreth 125 vajza.
Pas saj vjen, Ferizaji me 70 vajza të martuara, Vushtria me 66 vajza, dhe Gjakova me 58 vajza.

Mosha mesatare e të martuarve ishte 29.8 vjeçare. Prej tyre mosha mesatare e meshkujve ishte 31.6 vjeç, ndërsa mosha mesatare e femrave 28.1 vjeçare.
Mosha ideale për të martuar sipas sociologve është 25 vjeçare.