Cool

Në Japoni, bora është e lartë deri në 30 metra

02/04/2018 17:19
nga:Gazeta Blic

Tateyama Mountain është rreth 3.000 metra mbi lartësinë e detit, por lartësia nuk arsyeja pse kjo bjeshkë është aq ppullore në Japoni. Tateyama është një nga desticaniconet më të njohura në botë për turistë dhe atë vetëm për borën.

Po, besoni apo jo, mijëra njerëz çdo vit paguajnë një shumë të madhe parash dhe orë udhëtimi vetëm për të parë tunelet e dëborës Tateyama. Rrethi malor Hida në Japoninë qendrore regjistron deri në 38 metra bora në vit. Vetëm një herë janë regjistruar një shtresë dëbore më të trashë deri në 3 metra.

Të gjitha janë adaptuar me ajrin e ftohtë siberian që rrjedh përmes Kamchatka në Japoni dhe nga kjo mënyrë absorbon sasi të mëdha të lagështisë nga deti përreth. Sapo të takohen me zinxhirët malorë japonezë, bora vjen në sasi pothuajse të paimagjinueshme. Vendpushimi popullor me burime termale të ujit, Sukayu Onsen , ndodhet drejtë në këto male dhe është një çudi që mysafirët mund të vizitojnë këtë vend turistik gjatë gjithë vitit.

02/19/2019 15:51

Mirënjohje për minatorët e Trepçës