Cool

Muzikantja luan me violinë derisa kirurgët ia heqin tumorin nga trurin

02/19/2020 22:27
nga:N S

Një muzikante luajti me violinë ndërsa kirurgët po i operonin trurin e saj për t’i hequr tumorin.

Ngjarja zhvillohej në spitalin e Kolegjit Mbretëror në Londër.

Ekipi mjekësor i kërkoi Dagmar Turnerit, 53 vjeçare, që të luante me instrumentin e saj që të sigurohej se pjesë të trurit që kontrollonin lëvizjet delikate të dorës dhe të koordinimit nuk ishin dëmtuar gjatë operacionit kirurgjik.

Muzikantja Turner ishte diagnostikuar në vitin 2013 me tumor pasi kishte vuajtur nga një krizë gjatë një performance.

Woman plays violin while undergoing brain surgery

A musician played the violin while surgeons operated on her brain to remove a tumour at King’s College hospital in London. The medical team asked Dagmar Turner, 53, to play the instrument to ensure parts of the brain that control delicate hand movements and coordination were not damaged during the millimetre-precise surgery. Turner was diagnosed in 2013 with a brain tumour after suffering a seizure during a symphony.

Publiée par The Guardian sur Mercredi 19 février 2020