Cool

Murgeshat që bëjnë shumë para duke rritur dhe shitur marihuanë

05/30/2020 10:34
nga:L I

Një grup murgeshash janë duke fituar shumë para në vit pasi e kthenin një manastir në një operacion ndërkombëtar kanabisi.

Motra Kate Meeusen, 60-vjeçare, filloi Motrat e Luginës në County Merced të Kalifornisë në vitin 2011 me vetëm 12 bimë.

Sot, biznesi po lulëzon dhe bashkësia e murgeshave kanë shpresa të mëdha për të zgjeruar perandorinë e tyre medicinale të marijuanës.

Murgeshat përdorin produktet e tyre kanabidiol (CBD), të cilat përfshijnë salvave dhe vajra, për të trajtuar gjithçka, nga epilepsia deri tek kanceri, dhe pretendojnë se deri më tani kanë kuruar tetë njerëz të varësive.

Motra Kate, e cila më parë punonte si një ekzekutive e lartë e korporatave para se të mbillte kanabis, e përshkroi atë si një “fabrikë të mrekullueshme shëruese”.

Gradualisht bota po fillon të hapet para idesë së kanabisit si ilaç, sesa ta trajtojë atë si një ilaç të rrezikshëm,” tha ajo.

Dokumentari The Breaking Habits, i drejtuar nga regjisori britanik Rob Ryan, është vetëm një pjesë e planit të motrave për zgjerimin botëror të perandorisë së tyre medicinale-marihuanë.