Lajme

Momenti historik, kur Kosova shpall pavarësinë e saj

02/17/2020 09:50
nga:Norë Kelmendi

12 vite më parë në Kuvendin e Republikës së Kosovës u shpall Pavarësia.

Leximin e deklaratës së Pavarësisë e bëri kryeministri atëhershëm, Hashim Thaçi. Pas çlirimit të Kosovës, shpallja e Pavarësisë ishte ngjarja më e historike dhe më e madhja e shtetit tonë.

Shpallja e Pavarësisë u bë në ora 15:39.

Më poshtë ju sjellim një video të asaj kohe: