Geek

Microsoft do të kalojë Apple për nga vlera

01/29/2018 17:52
nga:FL.B

Shërbimet cloud dhe Office 365 janë bërë burimet kryesore të financimit të Microsoft për rritjen financiare të kompanisë në vitin e mëparshëm fiskal.

Performanca mbresëlënëse pritet të vazhdojë gjatë tre muajve të ardhshëm, deri në pikën ku Microsoft mund të arrijë një kapitalizim tregu prej një miliard dollarësh. Kjo mund të arrihet në fund të vitit 2019 ose në fillim të vitit 2020, sipas analistëve të Canaccord.

Interesante, nëse Microsoft arrin 1 trilion dollarë në vlerën e tregut, kjo do të rrezikonte planet dhe ambiciet e Apple në këtë fushë.

Aktualisht, Apple dëshiron të jetë kompania e parë me vlerë trilioni. Mbetet të shihet se cila kompani përfundimisht do të arrijë vlerën e parë historike të tregut. / KP

02/19/2019 15:46

Chiellini: Juve ‘përtej kufijve’ me CR7