Cult

Mehmet Kraja nderohet me çmimin “Azem Shkreli”

02/17/2021 15:18
nga:G C

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit këtë vit Çmim Kombëtar Letrar për Vepër Jetësore “Azem Shkreli”, ia ndau autorit, njëherit kryetarit të Akademisë së Shkencave, Mehmet Kraja.

Për nder të 13-vjetorit të Pavarësisë̈ së Kosovës, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ndau edhe çmimet vjetore për letërsi për Ag Apollonin dhe Blerina Rugova-Gaxha.

Ministrja në detyrë, Vlora Dumoshi tha se përmes letërsisë është shpërfaqur identiteti jonë kombëtar.

“Nuk është e rastësishme që e kemi caktu këtë ditë për ta ndarë këtë çmim. Letërsia është shtet ndërtimi i Kosovës. Gjithmonë e kemi shpërfaqur identitetin tonë kombëtar përmes letërsisë, vargut dhe prozës”, tha ajo.

“Urojë që vlerësimet që kanë dalë nga juria të jenë vlerësime reale. Çmimet nuk e bëjnë letërsinë, por për ambientin e letërsisë kanë rëndësi”, tha ai.