Lajme

Mediumi serb: Erdhi dita, Hashim Thaçi përfundimisht në Hagë

07/13/2020 12:24
nga:N M

Krimet e paraqitura në projekt-aktakuzë përfshijnë qindra viktima të identifikuara të shqiptarëve, serbëve, romëve dhe kundërshtarëve politikë të Kosovës, shkruan mediumi serb Srpska Rec.

Hashim Thaçi mbërriti në Hagë si i ftuar i Prokurorisë Speciale, ku do të merret në pyetje sot.

Dje Thaçi nuk mori pjesë në mbledhjen e Këshillit Kombëtar te Sigurisë e kryesuar nga Kryeministri i Kosovës Avdulah Hoti.
Sipas burimeve tona, Thaçi nuk mori pjesë në këtë takim, sepse ai u largua nga aeroporti në Tiranë rreth orës 3 pasdite, me qëllim që të arrinte për seancën dëgjimore në Hagë nesër, ku do të mbrohet nga avokati britanik Jeffrey Nice.

Krimet e paraqitura në projekt-aktakuzë përfshijnë qindra viktima të identifikuara të shqiptarëve, serbëve, romëve dhe kundërshtarëve politikë të Kosovës.

Në Dhjetor 2011, Senatori Zviceran Dick Marty publikoi një raport të Këshillit të Evropës, i cili renditi disa ish-udhëheqës të të ashtuquajturës Ushtri erationlirimtare. Kosova e përfshirë në krime lufte.

DOŠAO JE I TAJ DAN: Hašim Tači konačno u Hagu!