BLIC.TV

Masat e reja lehtësuese nga MSH-ja do të ndahen në tre faza

05/01/2020 22:11
nga:Y I

Dokumentari Expose prodhim i “Gazeta Blic” këtë javë ka trajtuar çështjen e masave lehtësuese të marra nga Qeveria Kurti sa i përket Pandemisë.

Nga java e tetë Ministria e Shëndetësisë ka nisë lehtësimin e masave kufizuese të cilat ka vendosë ti ndajë në tre faza.

Nga faza e pare pra nga data 4 Maj qytetarët do të kenë mundësi të lëvizin tre orë në ditë, do të hapet ndërtimtaria dhe tregtia me pakicë.

fazën e dytë që pritet të vazhdojë nga data 18 Maj pritet të ndryshojë orari i qarkullimit të qytetarëve por kjo pritet të ndryshojë bazuar në situatën epidimiologjike, ku pritet të nisin punën floktorët, gastronomia, transporti hekurodhor etj.

Faza e tretë që nis nga data 1 qershor parashihet ndryshimi i orarit të lëvizjes së qytetarëve porn ë përputhje me situatën e epidemiologjike. Në këtë faze parashihet të hapet plotësisht edhe trafiku urban dhe gastronomia raporton Gazeta Blic.