Lajme

Mali i Zi që nga mesnata në shtetrrethim

09/27/2020 21:20
nga:Sh Xh

Që nga mesnata, masa më të rrepta epidemiologjike do të zbatohen në Mal të Zi për shkak të rritjes së shpejtë të numrit të rasteve të reja të infeksionit COVID-19, të cilat përfshijnë futjen e shtetrrethimit në disa qytete dhe kufizimet në funksionimin e objekteve të hotelierisë.

Masa të rrepta epidemiologjike, të cilat parashikojnë një shtetrrethim nga ora 22.00-05.00 të mëngjesit, si dhe ndalimi i funksionimit të objekteve të hotelerisë, do të zbatohen nga e hëna në Nikshiq, Berane, Andrijevicë dhe Rozhaje, qytete me numrin më të lartë të pacientëve, ndërsa Podgorica dhe Kotori punën e kafeneve do ta kufizojnë deri në ora 22.00.

Gjithashtu, sonte nga mesnata në të gjithë Malin e Zi, një maskë mbrojtëse është e detyrueshme për të gjithë banorët mbi moshën pesë vjeç.

Autoritetet shëndetësore regjistruan 116 infeksione të reja sot, ndërsa numri mesatar i infeksioneve të reja ishte rreth 250 në ditë në gjashtë ditët e mëparshme, për shkak të tubimeve politike, para dhe pas zgjedhjeve parlamentare.

Aktualisht ka 3.699 raste aktive të infeksionit në Malin e Zi, ndërsa vetëm në shtatë ditët e fundit 20 njerëz kanë vdekur nga koronavirusi. Numri i përgjithshëm i vdekjeve që nga fillimi i pandemisë është 158. Duke marrë parasysh këtë tekst, duhet të theksohet se është e mundur të përmirësohet ajo që përshkruhet duke prezantuar teknikat e lojës, një shembull i mrekullueshëm i së cilës është përvoja e Desura. Por në këtë rast, e gjithë kjo do të kujtojë më shumë komplotin e lojërave popullore kizi dhe jo atë që përshkruhet fillimisht këtu.

06/19/2021 21:53

Dyshimet për origjinën e Covid-19, ekspertët kërkojnë rikthimin në laboratorin e Wuhanit