Cool

Mali Everest nuk është më i larti në planet – publikohen të dhëna që e dëshmojnë këtë! (Foto/Video)

01/11/2018 08:02
nga:FL.B

Shumë prej nesh janë rritur duke menduar se Mali Everest është mali më i lartë në planet. Megjithatë, kjo nuk është krejtësisht e saktë – ka një diçka të vogël që ndryshon gjërat.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, Mount Everesti zyrtarisht ka pikun më të lartë në botë në krahasim me nivelin e detit (8,848 metra), por nëse matni distancën midis bazës dhe kulmit, do të jetë në vendin e dytë të listës së maleve më të larta në botë.

Kjo pasi që, siç thuhet më tej, vendin e parë në këtë rast do të ishte Mauna Kea, një vullkan i fjetur miliona vjeçar Hawaiian.

Pjesa më e madhe e tij është nën ujë dhe lartësia e tij totale është 10,152 metra.

05/25/2017 09:46

Gjenden të vdekur katër alpinist në malin Everest