Lajme

“Lufta” e nënës skamnore për ta rritur fëmijën me epilepsi (Video/Foto)

08/13/2017 15:16
nga:Gazeta Blic
Netët shpesh i kalon pa vënë gjumë në sy duke menduar se si të dal nga kriza që e ka kapluar nënën e re, Valdete Demaj e cila jeton vetëm me djalin 10 vjeçar në kushte të vështira.
Ajo shqetësim më të madh e ka sëmundjen e djalit të saj, të cilit në moshën 5 vjeçare i është lajmëruar epilepsia. Kurse, së fundmi edhe pse është nën asistencë sociale, KEDS, ia ndërpreu energjinë elektrike.

Me lot në sy ajo thotë se me mish e me shpirt po mundohet ta rris djalin vetë diku pa ngrënë e diku pa pi, vetëm që djali i saj të rritet e të shërohet.

Lidhur me sëmundjen e djalit. Valdete Demaj pohon se mjekët i kanë thënë se kjo sëmundje ka ardhur ose si rezultat i frikës ose një goditje.

Kjo nënë nuk ballafaqohet vetëm me varfërinë dhe sëmundjen e djalit. Ajo ka më shumë se 10 ditë që po sfidohet edhe me një telashe tjetër. Edhe pse nën asistencë sociale, KEDS ia ka ndërprerë rrymën për shkak se nuk ka arritur t’i paguaj faturat, dhe se paraprakisht asnjë paralajmërim për shkyçje e rrymës nuk e kishte marrë.

“Qe 10 ditë jam unë pa rrymë …jo nuk kom arrit mi pagu ajo normal, qendra për punësim sociale ma kanë dhanë një vendim që t’i lirohesh prej pagesës, jam kanë në ministrinë e socialit, ata më kanë thanë t’i zojë duhet me kanë e kyqne, masnena kom qenë në KEK kom bisedu me një zotëri çka punon aty, ka thanë zoj duhesh mi pagu 100 euro masnej mu lidh t’i edhe po i tregoj unë hallet e mija gjitha siç po t’i tregoj ty kështu, tha zojë mu më vjen keq për gjendjen tande po kjo është mundësia që mujna me bo për ty edhe kjo është e vetmja mundësi ti për mu kyç thash e ku mi marrë unë 100 euro, ky është rregull i punës tha na e kena punë, ti e ki tha për mbijetesë, edhe qe 10 ditë çka kom pas në frigorifer krejt mu kanë prish, tash as ushqim sum ka met, asnjë gjë, asnjë gjë krejt mu ka prish s’kom ma, nuk di kah ia maj”…. Jo asnjë fletë nuk ma kanë lanë se zakonisht i lajnë do letra të verdha kur osht shkyqja, mirëpo jo, atë ditë jam kanë me djalë te doktori e kom pas djalin një kontroll kur jo mardh e kom gjetë rrymën e kputne, kur e hapi kapakun veç sa kish qenë e kputne”, tha ai.

KosovaPress ka kontaktuar përmes telefonit me zëdhënësin e KEDS-ut, Viktor Buzhala i cili tha se KEDS e ka obligim ligjor t’i trajtojë të gjithë konsumatorët në mënyrë të barabartë dhe se janë të vetëdijshëm se në Kosovë ka raste sociale të cilat në rastet e shpenzimit i lusin që të shkojnë në Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale të futen në skemën sociale, pasi që qeveria përmes kësaj ministria ka ndarë një fond të caktuar dhe në rast të tejkalimit të shumës së caktuar, atëherë klientët duhet të bëjnë vetë pagesën apo të gjejnë vetë forma alternative për pagesë.

https://youtu.be/10CMEiI0pKw

KosovaPress ka siguruar vendimin që Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale e ka liruar Valdete Demajn nga pagesat e faturave.

Mirëpo, krahas gjithë këtyre telasheve kjo nënë e re mbetet me shpresë që do t’i dal dikush në ndihmë vetëm sa për t’i siguruar djalit të saj një jetë siç e bëjnë të gjithë moshatarët e tij./KosovaPress/

 

07/19/2018 21:33

Kjo ndodhë vetëm në Kosovë, vetura hyn në kahje të kundërt në rrethrrotullim