Cool

Lansohet raketa me sukses në misionin e parë të pavarur të vendit në një planet tjetër në hapësirë

07/28/2020 07:58
nga:N S

Disa nga kohërat e testimit për misionin Tianwen-1 për të vendosur një rover në Mars ende nuk do të vijnë.

Kina ka filluar me sukses misionin e saj të parë të pavarur në një planet tjetër, duke dërguar një rover në Mars, transmeton lajmi.net.

Agjencia hapësinore e vendit bëhet njëra ndër tri shtetet, që lanson në mënyrë të suksesshme një raketë dhe të demonstrojnë aftësinë teknologjike.

Nëse është e suksesshme, Tianwen-1, ose “Pyetjet në Parajsë”, që është emri i një poezie të shkruar dy mijëvjeçarë më parë, do ta bëjë Kinën vendin e parë që do të orbitojë, zbarkojë dhe vendosë një rover në misionin e tij inaugural.

Është hera e parë që Kina ka lansuar në mënyrë të pavarur një mision në një planet tjetër, me atentatin e pare në vitin 2011 që u bë nga Rusia.

Ai mision nuk mundi të arrij në planetin e kuq, sepse dështoi të kalojë orbitën e tokës.

01/12/2020 21:07

​Raketat e Iranit fshihen nën pesë shtresa betoni