Lajme

Ky është mendimi i patriarkut rus për Kosovën

09/13/2017 22:52
nga:Gazeta Blic

“Kosova është vend i shenjtë, vend i martirizuar, i betimit dhe ajo gjithmonë do ta ruajë kujtimin për të gjithë ata që kanë pësuar atje”, ka thënë patriarku rus Kiril.

Në intervistën për portalin iskra, patriarku ka theksuar:

“Për Kosovën mendoj me ndjenjën e pandryshuar lutëse, kujtoj të gjithë ata që me guxim dhe pa asnjë lehtësi shërbejnë atje. Kosova për të gjithë ne mbetet doktrinë”.
Në fund patriarku rus ka shtuar se për Serbinë mendon gjithmonë me ndjenja të posaçme.