Cool

Ky është fshati me emrin më të pistë në botë, turistët “vdesin” të bëjnë foto aty

02/25/2018 08:42
nga:Gazeta Blic

Po ka një fshat të quajtur “Fucking” në Austrinë e Sipërme dhe është me të vërtetë e shkruar ashtu, germë pas germe.

Ndoshta ju e mendoni si shaka, por është e vërtetë dhe mjafton ta kërkoni në “Google Earth” për ta vërtetuar.

Nëse e pyesni veten pse ky emër është i çuditshëm, mjafton ta përshtatni në shqip dhe del “Q*rje”.

Historia e këtij emri daton që prej vitit 1070. Prapashtesa “ing” i referohet “komunitetit” ose “njerëzve” nga fisnikët bavarezë që emigronin në Austri të cilët quheshin “Focko”. Ne nuk e dimë se si tamam fshati mbeti me këtë emër, por shpresojmë që ata të jenë krenar për këtë.

Në fshat jetojnë rreth 100 banorë dhe atyre u duhet të përballen me pyetjet e shumta që u bëjnë turistët e befasuar nga emri.

40 minutes north of Salzburg is my favorite town in Austria!

01/20/2019 00:17

Donika Kada me një lajm për shtesat e fëmijëve