Cool

Kur Stalini i tha nënës së tij së është bërë Car, ajo i dha një përgjigje madhështore

11/06/2019 11:20
nga:N S

Kryetari sovjeti, diktatori Josif Visarionovic Stalin pothuajse gjithmonë ka qenë objekt i miteve dhe i legjendave. Nen pushtetin e tij miliona ruse kane humbur jetet, madje edhe bashkepunetoret me te aferm te tij.

Në shumë tregime që janë thënë për të është edhe një përgjigje e rëndë e nënës së tj, kur i tregoi pushtetin që ka arritur. Kur Stalini e vizitoi nënën e tij në 1935, ajo e pyeti se çfarë pune po bënte. Ai i tha: ” E mban mend Carin, tani unë jam bërë Car”. Nëna e tij i tha “Do ishte me mirë, sikur të ishe bërë Prift”.

Stalini ishte një nga shtatë anëtarët e Byrosë së parë Politike, e themeluar në vitin 1917 për të menaxhuar Revolucionit Bolshevik, së bashku me Leninin, Zinovievin, Kamenievin, Trockin, Sokolnikovin dhe Bubnovin.

Ai njihet edhe si mbreti i komunizmit.

Shumë ngjashëm me tregimin ‘Dr. Frankeshtajn”’, Stalini ka urdhëruar shkencëtarët rusë të fillojnë të punojnë në hibridin e njeriut në majmun. Është cituar në gazetat e Moskës:

“Deshiroj qenie të pamposhtura njerëzore, të pandjeshme ndaj dhimbjes, të rezistueshme dhe indiferente ndaj cilesisë sv ushqimit që e hanë”.

Majmunët antropoide të Stalinit është dashur të ndërtonin rrugë, hekurudha dhe të zhvillonin luftëra. Eksperimentet i ka udhehequr Ilya Ivanov. Nuk ka pasur sukses dhe është internuar në Kazakistan./gazetametro