Cool

Kur duhet të përdoren dritat e mjegulles, cili është simboli që tregon që janë të ndezura

01/23/2017 12:12
nga:A. R.

Gjatë sezonës së dimrit, vozitësit hasin në shumë vështiresi.
E ndër to është edhe mjegulla e cila u shfaq mjaft probleme vozitesve.

Gazeta Britanike Metro ka dhënë disa informata rreth dritave të mjegulles, përcjell GazetaBlic

Ky është një problem i zakonshëm,  je duke vozitur gjatë rrugës dhe papritur të vjen dikush
dhe te “qorron” me dritat e mjegulles.

Është pak problem të kuptojmë se  kur duhet  të përdoren dritat  gjatë mjegulles.

A është mjegulla e fort sa që me i leshu dritat?

Dritat e mjegulles gjënden në pjesën e përparme të veturës.

Ato janë të pozicionuar poshtë dhe ndriqojnë me një gjerësi më të madhe se dritat normale, i ndihmojnë shoferit të shoh edhe anash.

Ato  duhet të përdoren  kur dukshmëria bie nën 100m.

Nuk duhet të zevëndësojn dritat normale.

Disa vetura posedojnë drita të mjegullës automatike por nuk janë të njejta si
dritat normale pasi qe e kanë me problem ta detektojnë gjithmonë se a është mjegull a jo.
I duhet shoferit të vendos se a duhet të i perdor ato po ose jo.

Kjo është drita që tregon se janë të ndezura (Fotoja në artikull)

12/08/2019 07:10

Durrësi ndez dritat e festës! Gjallërohet atmosfera në qytet, festë edhe në lagjet e shkatërruara