Lajme

Kriza e emigrantëve: Gjermania sheh rënie masive të azilkërkuesve

01/11/2017 15:27
nga:R A

jermania ka deklaruar se gjatë vitit 2016 rreth 280 mijë azilkërkues kanë mbërritur në vend, dhe se është shënuar një rënie masive të numrit të tyre krahasuar me 600 mijë azilkërkues sa ishin vitin e kaluar, shkruan BBC.

Ministri i brendshëm gjerman Thomas De Maiziere, tha se rënia ishte për shkak të mbylljes së rrugës ballkanike dhe marrëveshjes emigrantëve midis BE dhe Turqisë

Fluksi rekord i 890,000 emigrantëve udhëtuan përmes Greqisë dhe Ballkanit, shkruan “BBC”.
Ata u drejtuan për në Gjermani, pasi kancelarja Angela Merkel ka urdhëruar politikën e përkohshme të azilit të dyerve të hapura.