Fit&Sexy

Kremi për mbrotje nga dielli mund të sjellë kancerin e gjirit

06/28/2019 13:33
nga:Gazeta Blic

Me rritjen e temperaturave dhe me ardhjen e verës, pushimet bregdetare për shumicën janë të pashmangshme.

E qëndrimi në zona ku dielli lëshon rrezet e tij kërkon edhe mbrojtje. Mënyra më e përdorur nga nejrëzit pa dyshim se janë kremërat kundër diegies nga dielli.

Nëse ju nuk tregoheni të kujdesshme atëherë këta krema mund të kenë efekte serioze anësore:

– Dëmtimi i qelizave: AND-ja e qelizave mund të dëmtohet nga kremat që kanë përmbajtje të lartë të oksibenzonit. Ky element është shumë i përdorur tek pothuajse të gjithë kremat kundër diegies.

– Crregullimi hormonal: Sipas studimete të kryera, njerëzit që nuk kishin përdorë krem kishin nivel të rregullt të hormoneve, në krahasim me ata që kishin përdorë të cilët kanë përjetuar disbalanc në hormonet e tyre, shkruan “Health Line”.

– Qelizat kancerogjene: Elementi i lartëpërmendur, oksibensoni, është një shkaktar në shndërrimin e qelizave të shëndetshme në qeliza kancerogjene të cilat mund të prekin qelizat tjera të shëndosha.

Një nga rreziqet më serioze nga përdorimi i këtyre kemikateve është edhe kanceri i gjirit. gratë dhe vajzat duhet të bëjnë tejet shumë kujdes në mënyrë që të mos rrezikojnë të preken nga kjo sëmundje fatale. Kanceri i gjirit nga kremat e diellit shkaktohet pikërisht nga benzofoni, element tjetër që gjendet në këto produkte. Ky element mund të shtojë nivelin e estrogjenit në trup, gjë që pastaj ndikon në shfaqjen e cistave kancerogjene.

Mundohuni të përdorni metoda sa më natyrale që të mbroheni na rrezet e forta të diellit. Nëse nuk mund të siguroni asnjë produkt bio dhe natyal, shmangni prekjen nga rrezet e forta të diellit gjatë ditës, sidomos nga ora 12 deri ne 16:00.