Lajme

Kraki: Nëse rasti Haradinaj varet nga Franca do të ketë drejtësi

04/21/2017 19:06
nga:A. R.

Dosja e ish-kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj që është duke u mbajtur në Francë qe disa muaj me një urdhër-arrest të Serbisë është e rënë për një gjykatë lokale si ajo e Colmari.

Kështu ka pohuar ligjëruesi i politikave të BE-së në Paris, Nezir Kraki.

“Besoj që nëse kjo çështje varet vetëm nga Franca, do të ketë drejtësi”, ka thënë Kraki, njofton Klan Kosova.

“Nuk kisha predispozita të dyshoj në një rast të montuar, tash me këto shtyrjet dhe rishtyrjet është ajo që sistemi i drejtësisë në Francë merr kohë”, ka pohuar Kraki në Info Magazine.

Ka qenë një komunitet serb në Francë, sipas Krakit i instaluar qysh moti.

“Lidhjet Serbi – Francë kanë ekzistuar prej Luftës së Parë Botërore deri tek lufta e Kosovës dhe Bosnjes, ku konfirmua ndarja i miqësisë së popullit francez me atë serb”, ka deklaruar ai.

Serbia sipas Krakit, Serbia e ka vonuar procesin duke e dërguar edhe pjesë shtesë për dosjen dhe të gjitha këto për tu përkthyer dhe interpretuar, çka merr kohë.

“Kjo kohëzgjatje kuptohet se i duhet një Gjykate lokale për një dosje kaq komplekse”, ka përfunduar Kraki.

06/16/2020 16:22

​Haradinaj: AAK-ja ka bërë vepra të mëdha që janë ne themelet e shtetit