Lajme

Konkursi për pjesëtarë të rinj të policisë, Ministri Gashi tregon kur publikohet lista e kandidatëve për testim!

07/12/2018 17:17
nga:Gazeta Blic

Ministri i Punëve të Brendshme Bejtush Gashi, ka bërë të ditur se Komisioni Shqyrtues i Policisë së Kosovës ka shqyrtuar të gjitha aplikacionet nga konkursi për pjesëtarë të policisë, i hapur muaj më parë.

Sipas tij, ditët në vijim do të bëhet publike lista e të gjithë aplikantëve që i kanë plotësuar kushtet për të hyrë në fazën e testimit.

“Komisioni shqyrtues ka shqyrtuar të gjitha aplikimet për kadet të Policisë së Kosovës dhe në vijim do të bëhen publike listat për kadet të policisë që i plotësojnë kriteret për testim”, tha ministri Gashi para deptuetëve të Kuvendit të Kosovës.

Lista e aplikantëve për kadet në PK, sipas Gashit do të jetë e vlefshme për dy vitet e ardhshme, dhe gjatë kësaj kohe do të kenë mundësi t’i bashkohen policisë, në bazë të nevojave të tyre.

Ministri Gashi nuk që i gatshëm të deklarohet me saktësi për numrin e pjesëtarëve që do t’i shtohen Policisë së Kosovës, me arsyetimin se një gjë e tillë varet nga nevojat e tyre.

Ndryshe, të drejtë konkurrimi kanë pasur të gjithë shtetasit e Kosovës të moshës 18 deri në 30 vjeç, që kanë përfunduar shkollimin e mesëm, që janë në gjendje të mirë fizike, mentale dhe emocionale, pa dënime në ndonjë vepër penale dhe të cilët nuk posedojnë tatuazh në vend të dukshëm (fytyrë, qafë dhe duar), të ketë integritet personal dhe vlera të larta etike. /Gazeta Blic/