Cool

Kjo fotografi e Adolf Hitlerit u shit për një çmim të lartë, arsyeja interesante!

11/20/2018 15:24
nga:Natyra

Një ankand në Maryland ka shitur një foto që tregon udhëheqësin nazist Adolf Hitler me krahun e tij rreth një vajze të re me trashëgimi hebraike për 11,520 dollarë.

Vajza e re, e quajtur Rosa Bernile Nienau, ishte rreth 5 ose 6 vjeçe në atë kohë. E njohur si Bernili, ajo kishte një gjyshi hebraike, por me sa duket ishte person i preferuar i njeriut që udhëhoqi Gjermaninë naziste, i cili së bashku me bashkëpunëtorët e saj vranë 6 milionë hebrenj gjatë Holokaustit.

Të dy duken të lumtur në fotografinë e vitit 1933, me Hitlerin duke buzëqeshur dhe duke e përqafuar atë ndërsa ajo qesh përpara kamerës.

Ankandet historike të Aleksandrit thonë se Bernili njihej si “fëmija i Fuhrerit”, dhe fotografia është mbajtur personalisht nga Hitleri.

Ajo çfarë po konsiderohet interesante nga personat prezent në ankand ishte fakti se që të dy patën ditëlindjen në të njëjtën datë – 20 prill.

05/21/2019 23:26

Arsyeja pse Barcelona refuzoi të blinte Rabiot