Cool

Kjo është vajza me një bukuri unike që ka albinizmi

05/27/2020 15:08
nga:N S

Kur dikush ka çrregullime në pigment do të thotë që lëkura e tyre ndryshon.

Lëkura e njerëzve është e determinuar nga melania që është i bërë nga qelizat që quhen melanocite.

Dallimet në ngjyrat vijnë kryesisht nga sasia e melaninës e formuar dhe natyra e grimcave të pigmentit.

Diku rreth 18 mijë deri në 20 mijë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë një lloj albinizmi, ata mund të jenë një në 3 mijë.

Një vajzë 11-vjeçare e quajtur Amina Ependieva ka të dyja këto gjendje të rrallë gjenetike. Ependieva lindi në Grozny, Rusi, më 11 dhjetor 2008.

Ajo ka jetuar në vendlindjen që kur ishte e vogël. Disa njerëz në internet pretendojnë se ajo ka lindur në Kurchaloy që është një qytet tjetër. Bukuria e saj qiellore është e njohur mirë.