Fit&Sexy

Këto nëntë shenja tregojnë se jeni nën ankth

12/02/2017 18:31
nga:D.I

Ankthi shpesh është vështirë të injorohet, por disa njerëz mund të ndihen shumë keq pa qenë i vetëdijshëm për atë që bëjnë. Çdo ndryshim në gjendjen mendore përjetohet ndryshe, por ekzistojnë shumë shenja të para, të cilat njerëzit i injorojnë.

Njohja e saktë e këtyre simptomave mund të ndihmojë në diagnostikimin e ndjenjave trupore, gjë që çon në zbulimin e rrënjës së problemit.

Simptomat fillestare janë psikologjike, me disa ndryshime në trup. Frymëmarrja e përshpejtuar, ritmi i shpejtë i zemrës dhe tensioni i muskujve janë simptomat që shpesh injorohen.

Një nga simptomat më të zakonshme të ankthit është shqetësimi apo mendimi negativ për të ardhmen. Ne shpesh mendojmë për gjëra që mund të shkojnë keq. Nuk është e pazakontë që kjo të mos konsiderohet ankth, por si realitet.

Këtu janë disa nga simptomat që mund të tregojnë shenjat e para të vështirësive dhe për të cilat ndihma profesionale duhet të kërkohet përpara se ankthi të zhvillohet edhe më shumë, transmeton KosovaPress.

Ankth në gjumë

Planifikimi i tepruar

Jeni të hutuar

Ndjenja e fajit

Dhimbjet në qafë ose shpinë

Nervozoheni për shkak të detajeve

Nervozizëm

Ndryshimet në apetit

Lodhja

08/12/2018 07:06

Vuani nga ankthi? Thuaj jo këtyre ushqimeve