BLIC.TV

Këto janë skenaret që mund të ndodhin gjatë seancës ku pritet të hidhet në votim qeveria Kurti

01/31/2020 22:19
nga:A. R.

Monitoruesi shumëvjeçar i punës së Kuvendit të Kosovës, Ismet Kryeziu, ka treguar detajisht për skenaret që mund të zbatohen me datën 3 shkurt, atëherë kur pritet të hidhet në votim qeveria e Albin Kurtit.

Në Blic Interview, Kryeziu, ka thënë se skenari më i thjeshtë në procedurat e Kuvendit, do të ishte nëse do të kishte koalicion mes Lëvizjes Vetëvendosje dhe Lidhjes Demokratike të Kosovës.

Kjo pasi që, siç tha Kryeziu, nëse këto dy parti arrijnë koalicion, atëherë procedura e seancës do të ishte e thjeshtë, duke dalur mandatari për kryeministër të paraqes kabinetin e tij dhe ai të hidhet në votim.

“Skenari më i thjeshtë në aspektin procedurial do të ishte nëse do të kishte koalicion mes LVV-së dhe LDK-së. Kjo pasi që, nëse do të kishte koalicion, atëherë mandatari për kryeministër, do të dilte para deputetëve duke e paraqitur kabinetin e tij qeverisës, dhe ai pastaj do të hidhej në votim. Me marrjen e votave të mjaftueshme do të kalonte atë propozim për qeveri dhe kaq do të ishte procedura në këtë skenar”, ka thënë Kryeziu.

Parashikimi i Ismet Kryeziut se a do të formohet të hënën qeveria Kurti