Lajme

Kërkohet që kosovarëve t’u shtyhen pagesat e kredive deri në vitin 2021

05/22/2020 23:00
nga:A. R.

Profesori i Ekonomisë, Besnik Krasniqi, për Expose, ka analizuar situatën që ka shkaktuar pandemia COVID-19.

Krasniqi ka propozuar shtyerjen e kredive deri në vitin 2021, pasi që siç ka thënë ai kjo do të shkaktonte një lehtësim të madh tek qytetarët dhe rimëkëmbjen ekonomike në familjet e tyre.

Shtyerja e kredisë ishte aplikuar para disa javësh, por Krasniqi po thotë se duhet të shtyhen pagesat e kredive deri në vitin e ardhshëm.

Gjithashtu, Krasniqi ka folur edhe për masat që sipas tij, do të ishin më të mirat për të kthyer ekonominë në periudhën siç ishte para pandemisë.

Ai ka paralajmëruar se disa biznese mund të mbyllen, nëse nuk do të kenë ndihma të mëdha për rimëkëmbje nga ana e shtetit.

Ndërsa, për disa të tjera, duke përfshirë atë të gastronomisë dhe ndërtimtarisë, thotë se gjatë tërë vitit do të punojnë pa ndonjë fitim të madh, vetëm për mbetje në treg.

“Disa biznese si gastronomia, hotileria, ndërtimtaria dhe disa të tjera, gjatë tërë vitit do të punojnë vetëm për mbulimin e tyre dhe ndonjë qarkullim dhe fitim të madh”, ka thënë ndër të tjera Krasniqi.4