Lajme

Kërkesa e Vetëvendosjes: Gjykata Kushtetuese punon edhe për festë, u jep afat palëve të përgjigjen deri më 1 maj në 12:00

05/01/2020 01:03
nga:Gazeta Blic

Instanca më e lartë gjyqësore në vend- Gjykata Kushtetuese do të trajtojë me urgjenvë kërkesën e Lëvizjes Vetëvendosje në lidhje me kushtetutshmërinë e Dekretit të Presidentit për të mandatuar Avdullah Hotin e LDK-së, për kandidat për Kryeministër.

Tashmë parashtruesve të kërkesës- deputetëve u është dërguar një shkresë, të cilëve u ka kërkuar që komentet për masën e përkohshme t’i dërgojnë më së largu deri më 1 maj, në ora 12:00.

Ndërsa për meritat e kërkesës, Gjykata Kushtetuese u ka dhënë afat palëve deri më 8 maj, në ora 16:00.

Gjatë ditës së djeshhme, menjëherë pasi Thaçi e mandatoj Avdullah Hotin për kryeministër, Vetëvendosje iu drejtua me një kërkesë Gjykatës Kushtetuese.

VV po konsideroj se vetëm asaj i takon e drejta për formimin e Qeverisë, për faktin se ka dalë partia e parë nga zgjedhjet.

Dokumenti fillimisht u botua nga ekonomiasot, ku Kushtetuesja ka kërkuar komente nga deputetët.

 

Haki Abazi: Thaçi është akuzuar nga shokët e tij për tradhti dhe vrasje politike

05/29/2020 11:44

“Lajmërohet” më në fund edhe Kadri Veseli: Një vendim i pritur nga ana e Gjykatës Kushtetuese