Cool

Keni kujdes, nëse jeni një prej këtyre personave rrezikoni më shumë të infektoheni me COVID-19

05/20/2020 12:20
nga:N S

Erin Bromage, një imunolog krahasues dhe profesor i biologjisë në Universitetin e Massachusetts Dartmouth, e shpjegon më mirë.

Dëshmitë sugjerojnë sa më gjatë të ekspozoheni ndaj virusit, aq më i lartë është rreziku i infektimit.

Deri tani, me siguri keni dëgjuar pjesët kryesore të këshillave për të shmangur koronavirusin: vishni një maskë, lani duart, shmangni tubimet.

Por ka edhe një aspekt më shumë ndaj infeksionit që ka marrë më pak vëmendje. Provat në rritje sugjerojnë se infeksioni Covid-19, si me sëmundjet e tjera, ka të bëjë me kohën e zgjatur të ekspozuar ndaj virusit. Sa më gjatë të qëndroni në një mjedis që mund të përmbajë virusin, aq më i lartë është rreziku për t’u sëmurë.

Erin Bromage, një imunolog krahasues dhe profesor i biologjisë në Universitetin e Massachusetts Dartmouth, e përmblodhi atë me një ekuacion të shkurtër, transmeton lajmi.net.

Ideja kryesore është që njerëzit të infektohen kur janë të ekspozuar ndaj një sasie të caktuar të grimcave virale.

Ai prag viral mund të arrihet nga teshtima ose kolla e një personi të infektuar, i cili lëshon një numër të madh të grimcave virale në ajër.

Por një person i infektuar duke folur apo edhe thjesht duke marrë frymë ende lëshon një virus në ajër, dhe për një periudhë të gjatë kohore në një hapësirë ​​të mbyllur, që akoma mund të infektojë të tjerët.

“Sa më gjatë kohë të kaloni në atë mjedis – pra minuta ose orë atje” – sa më shumë virus të merrni frymë, aq më shumë mund të ndërtohet dhe më pas të vendosni infeksion, “tha Bromage.

09/29/2020 23:49

Brazili me mbi 32 mijë raste të reja me virusin Korona për 24 orë