Cool

Keni këtë gropë midis hundës dhe buzës së sipërme? Do të çuditeni kur të lexoni çfarë do të thotë kjo

03/01/2018 14:25
nga:M H

Është dëshmuar që madje te shumica e pacientëve mashkullorë, të cilët kanë filtrum të zgjeruar është njëri ndër shenjat fizike që shpesh vuajnë nga autizmi.

Meqë këto çarje kurrë nuk bashkohen gjatë formimit, mbetet çarje midis hundës dhe buzës së sipërme.

Kjo gropë kryesisht nuk pengon askënd, por femrat të cilave u është e zgjeruar ajo pjesë shkojnë për të bërë intervenim kirurgjikal.

Me operacion plotësimi i buzëve mund të zgjidhë këtë problem, me prerjen e pjesës së vogël midis hundës dhe buzës dhe zakonisht mbetet një vragë e vogël e cila mund të eliminohet.

close up of clean face of beautiful young woman

Filtrumi luan rol kyç për shkak që përçon lagështinë nga buzët në drejtim të hundës dhe e mban të lagësht. Kjo ndihmon me rastin e funksionimit më të mirë të shqisës së të nuhaturit.

Është e njohur që hunda te njerëzit dhe te primatët e tjerë më mirë funksionon kur është e lagësht sesa kur është e thatë.

Shikoni shpjegimin e dr. Mosleyt dhe formësimin e fytyrës gjatë shtatzënisë. /Telegrafi/

 

12/13/2018 23:56

Kryeministri feston pak çaste para ditës historike