Lajme

KE: Samiti në Sofje konfirmoi perspektivën evropiane të rajonit

05/17/2018 17:59
nga:D.I

Komisioni Evropian vlerëson se udhëheqësit e Bashkimit Evropian dhe partnerët nga Ballkani Perëndimor në Sofje kanë konfirmuar perspektivën evropiane të rajonit dhe kanë ngritur një seri veprimesh konkrete për të forcuar bashkëpunimin në fushat e lidhjes, sigurisë dhe sundimit të ligjit.

“Ky samit na ka mundësuar që të afrohemi më shumë me miqtë tanë nga Ballkani Perëndimor, të cilët hap pas hapi duke iu afruar Bashkimit Evropian çdo ditë, secili me ritmin e vet dhe me meritat e veta. Anëtarësimi në BE nënkupton caktimin e vlerave dhe parimeve, sundimi i ligjit, pavarësia e gjyqësorit dhe liria e shprehjes, sepse BE është mbi të gjitha një bashkësi vlerash dhe të drejtave “, tha presidenti i Komisionit Evropian, Jean Claud- Juncker.

08/01/2018 18:56

Në Bruksel gazetarët paguajnë 50 euro për raportim nga samiti