Cool

Jeni kurioz të shihni si flenë balenat? Ja momenti i rrallë (Foto)

07/17/2017 22:51
nga:D.I

Zhytësi Franco Banfi fotografi një moment me të vërtet të rrallë.

Gjatë zhytjes në brigjet e Karaibeve, ai vuri re një grup balenash që ishin duke fjetur.
Këto gjallesa kalojnë vetëm shtatë për qind të kohës duke fjetur dhe atë e bëjnë në pozicion vertikal.

“Nuk di pse flenë në këtë formë, ndoshta e përdorin hidrolokatorin që kanë në kokë, për të detektuar ndonjë rrezik”, ka thënë Banfi lidhur me rastin.

Gjallesat e gjata 12 metra, janë mjaft miqësore dhe nuk përbëjnë rrezik, por mund të bëhen agresive kur janë me të voglin që e kanë sjellë në jetë.

01/09/2018 08:00

Balena 25 tonëshe shpëton zhytësit nga peshkaqeni 5 metra, i “strehon” prapa bishtit (Video)