Cool

Ja si dukej bota 300 milionë vite më parë

11/14/2019 16:37
nga:N S

Njëherë e një kohë, bota si e njohim ne ishte pak a shumë një kontintent i madh, ku Euro Azia, Amerika Veriore dhe Amerika Jugore, Afrika, India, Antraktika dhe Australia ishte të gjitha të shkrira në një.

Besohet se ajo është mbledhur nga njësit e më hershme kontinentale rreth 335 milionë vite më parë dhe filloi të shpërndahej 175 milionë vite më parë dhe kryesisht ishte e vendosur në hemisferën jugore.

Me kalimin e kohës dhe për shkak disa gjërave komplekse shkencore kontintenti filloi të shpërthente.

Massimo Pietrobon, një artist modern ka krijuar një hartë moderne me kufij politikë- dhe nuk është ashtu siç e keni pritur.


10/05/2020 07:38

Çfarë do të ndodhte me botën nëse do të mbetej pa oksigjen për vetëm pesë sekonda?