Fit&Sexy

Ja çfarë ju shkakton paracetamoli nëse e pini

08/11/2017 10:23
nga:R A

Deri më tani, paracetamoli ishte ndër ilaçet e pakta që konsiderohej i sigurt të merrej edhe gjatë shtatzënisë, por duket se gjërat kanë ndryshuar në këtë drejtim.

Është parë që, gratë që përdorin paracetamol gjatë shtatzënisë, rrezikojnë më shumë që fëmija i tyre të vuajë më pas nga autizmi, apo ADHD.

Një studim përcolli përdorimin e paracetamolit te më shumë se 2,500 nëna dhe fëmijë. Djemtë e nënave që kishin përdorë këtë ilaç, ishte parë të kishin më shumë tipare artistike. Që të dy gjinitë kishin përqindje të lartë të ADHD-së nëse nëna e tyre kishte konsumuar paracetamol gjatë shtatzënësisë.

Shkencëtarët besojnë se paracetamoli mund të ndikojë gjatë zhvillimit të trurit të foshnjës. Për këtë shkak, mjekët preferojnë që paracetamoli të merret sa më pak gjatë shtatzënësisë, respektivisht vetëm nëse kjo është e domosdoshme.

04/05/2018 09:22

Efektet negative që i sjell përdorimi i tepërt i paracetamolit