Lajme

Isufi për mundësinë e rrëzimit të Qeverisë: Çdo vendim i Gjykatës Kushtetuese duhet të pranohet

10/28/2020 23:43
nga:Sh Xh

Nënkryetari i AAK-së, Ahmet Isufi, ka thënë se çdo vendim i Gjykatës Kushtetuese duhet të pranohet, pasi në këtë mënyrë rruhet kredibiliteti i gjykatës.

Ai ka folur në Interaktiv në lidhje se mund të ketë një vendim të Kushtetutës në lidhje me rastin e deputetit Etem Arifi.

“Është çështje e vendimit të Kushtetutës dhe është vendim autonom i gjykatës, çdo vendim duhet të respektohet, dhe deri tani në shumicën është raespektuar. Vendimet me president, e zgjedhjet e parakohshme, krijimin e koalicioneve. Çdo vendim i tillë duhet të përkrahet nga partitë politike, pasi kështu ruhet autoriteti i Kushtetuës, po ashtu mbahet edhe stabviliteti politik e institucional i vendit”, ka thënë Isufi.

Ai ka treguar edhe për takimin e sotëm të liderëve të partive në pushtet.

“Kohëve të fundit ka takime më të shpeshta, qoftë mes liderëve politikë që janë takime të zakonshme të përsëritura, por edhe takime të veçanta që kanë të bëjnë me zhvillimet e fundit.Këto zhvillime tregojnë për situatën e brendshme në Kosovë, çështjen e pandemisë, politikave të jashtme që ka ndikuar në zhvillimet e mëtutjeshme e që përmes takimeve të ndryshme që ka nevojë për konsultim të përbashkët të institucioneve e të partive politike, për t’u koordinuar për veprimet të cilat janë të domosdoshme për Koësovën. Qoftë për funksionin e brendshëm, e qoftë edhe për bisedimet që janë temë e vazhdueshme për Kosovën”, ka thënë Isufi.