Cult

Ismail Kadare nuk merr as kësaj herë çmimin Nobel

10/08/2020 13:34
nga:N S

Poetja amerikane Louise Glück ka fituar Çmimi Nobel në Letërsi të këtij viti.

Akademia Suedeze e Nobelit ka ndarë çmimin Nobel në Letërsi për vitin 2020. Glück ka marrë çmimin Nobel me motivacionin “për zërin e saj të pagabueshëm poetik dhe me një bukuri të rreptë e cila e bën ekzistencën individuale universale”.

Shkrimtari shqiptar Ismail Kadare sërish nuk ka mundur të fitojë, pavarësisht se ishte i nominuar për këtë çmim./tch

10/06/2020 14:14

Ismail Kadare fiton çmimin Ndërkombëtar të Letërsisë ‘Neustadt’