Lajme

Isa Mustafa vjen edhe me një deklaratë për koalicionin me VV-në

09/02/2019 21:09
nga:Gazeta Blic

Isa Mustafa, kryetar i LDK-së, ka thënë se e ka pasur gjithmonë në ndërdije se në një koalicion parazgjedhor mes partisë së tij dhe Vetëvendosjes, kandidati për kryeministër do të duhej t’i takonte LDK-së.

Ai ka thënë se LDK-ja e ka merituar të ketë kandidatin në rast të koalicionit parazgjedhor për shkak se ka qenë grupi më i madh parlamentar dhe se qeveris me numrin më të madh të komunave.

“Nuk kemi pasur dallime të mëdha sa i përket programit, madhësisë së qeverisë, numrin të ministrave, zv kryeministrave. Problemi ka lindur në fund lidhur me kandidaturën e kryeministrit. Në ndërdijen time ka qenë gjithmonë se ne duhet ta kemi sepse kemi qenë grupi ma i madh parlamentar, kemi qeverisur numrin më të madh të komunave. Ajo që z. Kurti të jetë kandidat për kryeministër mund të jetë disponim dhe kërkesë e Vetëvendosjes dhe është krejtësisht legjitime mirëpo në asnjë moment nuk do të hyja në koalicion parazgjedhor ku di të rreshtohesha i dyti”, ka thënë Mustafa në Rubikon.

“Nuk kam menduar as që është çështje që duhet të bëhet e qartë. Sepse nëse një parti që është e para bën marrëveshje me një parti që është e dyta me numrin e deputetëve, s’ka nevojë të hapen këto çështje. Nëse është për interes të vendit, e bëjmë, por duhet bërë në bazë të fuqisë politike”, ka thënë ai më tej.