Fit&Sexy

Humbja e peshës: Dieta me shumë proteina e bazuar në perime ju bën të humbni më shpejt peshë

02/02/2018 07:52
nga:A. R.

Dieta e cila përfshin proteina të perimeve është më e prira t’ju ndihmojë të humbni peshë, sipas shkencës.

Në studime klinike është dëshmuar se dietat me shumë proteina dhe pak karbohidrate u ndihmojnë njerëzve të humbin peshë më shpejt, transmeton Telegrafi.

 

Por, hulumtimet e publikuara në revistën ‘Food and Nutrition Research’ kanë zbuluar se proteinat e perimeve i ngopin njerëzit më shumë sesa proteinat nga mishi dhe produktet tjera të kafshëve.

Studimi u kushte kërkuar 43 meshkujve të hanë mëngjese me ushqime të ndryshme.

Njëra shujtë përfshinte proteina nga mishrat, ndërsa tjetra ishte e përbërë me perime.

Dieta e perimeve me shumë proteina kishte qenë më shumë efektive sa i përket humbjes së peshës sesa ajo me mishra.

05/30/2018 19:42

Të dobësohesh duke ngrenë akullore, mjafton të dini këtë sekret