Cult

Humbja e nënës na bën të jetojmë pa atë dashuri që kishte shijen e dashurisë së Perëndisë

12/09/2018 21:04
nga:A. R.

Lamtumirat, në përgjithësi, na lëndojnë. Dhe çfarë ndodh nëse kjo përshëndetje ka të bëjë me nënën? Për mua, kjo temë është shkatërruese dhe vetëm duke menduar për të shkruar për këtë sytë e mi mbushen me lot. Nëna ime dhe unë u ndamë nga njëra-tjetra në Krishtlindjet e vitit 2010. Më mungon shumë…

Më mungon fraza e saj e thjeshtë, bekimet e saj, më mungon të them: “Mami e ke parë këtë? Mami të pëlqen kjo? “.

Këto fjali nuk janë më pjesë e jetës sime. Ka shumë gjëra që do të doja t’jua thoja dhe do të doja të dëgjoj nga ju …

Epo, ndalem, ndoshta është më mirë të flasësh në përgjithësi. Kur e humbasim nënën tonë, boshllëku është shkatërrues … Ne kemi një britmë në fyt dhe një dëshirë të çmendur për të shkuar mbrapa në kohë. Pendimi bëhet gjithashtu një vizitë e vazhdueshme dhe problematike. Na vjen keq që nuk kemi patur më shumë durim në kohë të caktuara, nuk iu kushtuam dot asaj!

Ne pendohemi pse nuk qëndruam më gjatë në përqafimin e saj, sa herë që na përqafonte. Dhe pse nuk i thamë më shpesh se ajo dukej bukur me atë fustan dhe rrip të lulëzuar? Pse kemi humbur kaq shumë mundësi për të përkëdhelur atë fytyrë të vuajtur? Pse nuk e themi kurrë se, pavarësisht gjurmëve të moshës, ishte shumë e bukur? Pse nuk mund t’i themi asaj se ne ishim shumë krenarë për atë që ajo ishte? Shumë “pse”, shumë “nëse”… shumë “ah, sikur të kisha”…

Ndoshta kemi frikë se mos nuk jemi në gjendje të ecim përpara pa atë dashuri që ishte një siguri për ne. Në fund të fundit, siguria e të qenit të dashur, qoftë edhe nga një person, na forcon dhe na imunizon kundër të këqijave të kësaj bote, transmeton revista Psikologjia.

Humbja e një dashurie të madhe na bën të pafuqishëm dhe të frikësuar. Ju e dini … dashuria e nënës është gjithmonë e butë, sado të ashpërsohen duart e saj. Aroma e saj gjithmonë është e mirë, edhe nëse nuk përdor parfum … është aroma e dashurisë. Çdo herë që udhëtoj me aeroplan, mbi re, imagjinoj se jam shumë afër prindërve të mi.

Unë i përfytyroj ata të ulur në një stol duke parë në horizont dhe duke pritur për mua, përpara një shtëpie shumë të thjeshtë. Në vendngjarje, janë të pranishëm të gjithë qentë dhe macet që kemi pasur. Ekziston edhe një filxhan kafe dhe biskota. Arrij dhe përqafojmë njëri-tjetrin për një kohë të gjatë…

burimi: https://www.giornodopogiorno.org/