Lajme

Hetimet e Senatit thonë se Rusia ndihmoi Donald Trumpin në zgjedhje

05/16/2018 19:14
nga:Gazeta Blic

Një komitet i fuqishëm i Senatit amerikan ka arritur në përfundimin se Rusia ka ndërhyrë në zgjedhjet e 2016 për të ndihmuar Donald Trump për tu bërë president I SHBA-së.

“Nuk ka dyshim se Rusia ndërmori një përpjekje të paparë për të ndërhyrë në zgjedhjet e 2016”, tha senatori Richard Burr, kryetari republikan i Komitetit të Inteligjencës së Senatit, në një deklaratë të lëshuar me Mark Warner, demokratin e tij më të lartë, raporton “The Independent”.

“Përpjekja ruse ishte e gjerë, e sofistikuar dhe e urdhëruar nga vetë presidenti Putin për të ndihmuar Donald Trump dhe duke dëmtuar Hillary Clinton”, thuhet tutje.

Gjetjet e komisionit nga disa hetime në ndërhyrjen e supozuar në zgjedhje, të cilat janë mohuar nga Rusia, ishin në përputhje me konkluzionin e përgjithshëm të komunitetit të inteligjencës amerikane.

Megjithatë, ato ndryshonin nga ato të Komisionit të Inteligjencës, i cili lëshoi rezultatet e tij të fundit muajin e kaluar dhe sugjerimin që z. Putin kishte vepruar për të përfituar Trump.

06/16/2019 20:45

Kështu u mbuluan me breshër dy qytetet e Kosovës gjatë ditë së sotme