Fit&Sexy

Hani lëvoret e këtyre frutave, kanë dyfish më shumë vlera ushqyese

07/16/2019 10:46
nga:N S

Sipas ekspertëve, konsumimi I disa frutave bashkë me lëvore ndihmon shumë në përmirësimin e disa problemeve shëndetësore.

Disa nga frutat që mund të konsumohen edhe me lëvore dhe janë shumë të shëndetshëm janë:

Molla- Padyshim që molla është një nga frutat më të përhapur në tërë botën. Ato përmbajnë një numër të madh të vitaminave dhe antioksidatëve. Konsumimi I tyre me lëvore është shumë më efektiv dhe përmban dyfish më shumë vlera ushqyese.

Banane- Sipas disa studimeve, lëvorja e bananes është e pasur me një përbërës që lehtëson simptomat e depresionit dhe rrit nivelin e hormonit të disponimit- seratoninës. Gjitashtu lëvorja e bananës është dëshmuar, që mbronë qelizat retinale të syrit. Sipas eskertëve konsumimi I duhur I lëvores së bananes bëhet nëse e vendosni në shtrydhëse pemësh apo vetëm nëse e vendosni në një gotë me ujë dhe e lini për 10 minuta.

Kivi- Edhe kivi, krahas shijes së mirë që ka përmban edhe vlera të larta ushqyese. Lëkura e kivit përmban shumicën e vlerave ushqyese të tij.

Pemët e tjera që mund t’I konsumoni me lëvore duke I shtrydhur apo duke I vënë në ujë për disa minuta janë” mandarina, ananasi dhe dardha