Fit&Sexy

Gra shtatzënë! Hiqni dorë nga ilaçet, mund të shkaktojnë astmë tek fëmijët

01/12/2018 15:04
nga:D.I

Përdorimi i ilaceve prek më shumë gratë shtatzënë duke shkaktuar astmë tek foshnjet e tyre.

“Të gjitha gratë duhet të kenë shumë kujdes kur marrin ilace gjatë shtatzënisë,” – tha dr.Huahaoi, autor i studimit në Universitetin e Kinës, Zhejiang.

Sipas studimit që është bazuar në tetë vëzhgime, u zbulua se rreziku i astmës tek fëmijët rritet me 34% kur nëna përdorte ilace të njohura si frenues të pompës proton dhe 57% me përdorimin e receptorit Histaminë-2.

Sipas Reuters, autorët e këtij studimi kanë qëllim të rekomandojnë të gjithë nënat shtatzënë që të heqin dorë nga përdorimi i barnave mjekësore pasi ka rreziqe të mëdha tek foshnjet e tyre.

08/11/2018 07:11

Sot protestohet edhe në Prishtinë, me moton “Boll Ma”