Geek

Google dhe Facebook përballen me gjoba për dominimin e hapësirës së reklamave

07/02/2020 12:01
nga:N S

Google përbën më shumë se 90% të aksioneve e tregut të reklamave, ndërsa Facebook ka një pjesë prej mbi 50%të tregut të reklamave.

CMA shqetësohet për sasinë e fuqisë që kanë dyshja për shkak të bazës së tyre të madhe të përdoruesit, duke e bërë të pamundur që rivalët të garojnë në kushte të barabarta, transmeton lajmi.net.

Për të zvogëluar fuqinë e tyre, ai kërkon një rregullore të re pro-konkurrencës, e mbështetur nga një kod sjelljeje për të siguruar që platforma të tilla nuk shfrytëzojnë klientët ose përjashtojnë padrejtësisht rivalët.

Humbja e tyre duhet të jetë kërcënim me gjobë nëse është e nevojshme për t’i bërë ato të pajtohen, shkruan The Sun.

Thirrja vjen pas një studimi një vjeçar të gjetur që të dy kompanitë kishin qasje “të pakapshme” në të dhënat e përdoruesit, duke i lejuar ata të synonin reklamat.