Cool

Gjumi i shpeshtë gjatë ditës mund të jetë shenjë e kësaj sëmundjeje mendore

08/13/2019 14:04
nga:N S

Flini shpesh gjatë ditës? Mund të ketë një lajm të hidhur për ju…

Gjumi i shpeshtë gjatë ditës mund të jetë shenjë paralajmëruese e sëmundjes së Alzheimerit, sipas hulumtimeve të reja.

Qelizat e trurit që na mbajnë zgjuar janë të parat të cilat preken nga sëmundja neurologjike, duke bërë ata që vuajnë nga kjo të flenë gjatë ditës.

Qelizat shkatërrohen nga përhapja masive e proteinës toksike të quajtur tau – ndryshe e njohur si beta-amiloid.

Zbulimi mund të çojë në diagnostikime të hershme, gjersa medikamentet dhe ndryshimi i stilit të jetesës pritet të funksionojë.