Cool

Fotografi të rralla që nuk i shohim në libra të historisë

11/11/2017 19:30
nga:anonymous1000144531

Për disa prej nesh historia është vetëm një lëndë që duhet të mësojmë në shkollë, përplot data e teori të ndryshme.

E është një shprehje që thotë se “një fotografi vlen sa një mijë fjalë”.

Duke u nisur nga kjo më poshtë ju sjellim disa fotografi të rralla të personaliteteve dhe ngjarjeve të rëndësishme, që shprehin më së miri historinë.

Freddie Mercury me nënën e tij në vitin 1947


Ekzekutimi i një komunisti në Gjermani, 1919


Parada e parë e homoseksualëve në Philadelphia, qershor 1972


Mbretëresha Elizabeth II, qershor 1940


Malcolm X dhe Muhammad Ali, New York, 1963


Henry Ford, Thomas Edison, Warren G. Harding (presidenti i 29-të i SHBA-ve), dhe Harvey Samuel Firestone (themeluesi i Firestone Tire dhe Rubber Co.) së bahsku në pushime


Një dyqan këpucësh, 1900


Nagasaki para dhe pas shpërthimit të bombës atomike, 1945


Një pëllumb i bardhë në shpatullat e Fidel Castro përderisa mbante fjalim, 8 janar 1959

 

12/11/2018 16:50

Ajo që shihni në fillim në këtë foto zbulon diçka emocionuese për ju!