Geek

Ford prin në listën e veturave që vetëvozitëse, Tesla disa vende më poshtë (Foto)

04/06/2017 23:11
nga:Gazeta Blic

Hulumtuesit dhe njohësit e automobilizmit, i kanë studiuar makinat me autopilot dhe kanë gjetur se më e mira në mesin e tyre është Ford.

Të gjitha veturat janë analizuar në detaje: si janë prodhuar, materialet e përdorura, sistemi i lëvizjes, niveli i teknologjisë dhe funksioni i autopilotit, shkruan Telegrafi.

Pasi janë trajtuar faktet e mbledhura, është bërë raporti mes mënyrës së ndërtimit të veturës dhe aftësisë së ngasjes autonome, transmeton GazetaBlic.com

E para në listë ka dalë të jetë Ford, pastaj Renault, Nissan dhe Mercedes. Tesla ka dalë në vendin e pestë, e pasuar nga Waymo, BMW, WV Group dhe Hyundai.

05/27/2019 11:17

Kompletohen kundërshtarët e Feronikelit në Ligën e Kampionëve