BLIC.TV

Flet Safet Kamberi: Kështu erdhi deri te rrahja në LDK-në e Mitrovicës

06/12/2019 22:19
nga:Gazeta Blic

Kryetari aktual i LDK-së në Mitrovicë, Safet Kamberi në dokumentarin e radhës “Expose”, prodhim televiziv i Gazeta Blic, ka folur për rrahjen që kishte ndodhur ditë më parë në një nga nëndegët e LDK-së në këtë komunë. 

Ai ka dhënë versionin e tij, se si kishte ardhur deri te rrahja në këtë degë.

“Kemi filluar procesin zgjedhor fillimisht me përgatitjet. Dega jonë ka qenë në fazën e dytë të procesit zgjedhor dhe ne si kryesi e degës atje, kemi kryer të gjitha përgatitjet për këtë proces, kemi bërë ndarjen e delegatëve për nëndegë dhe agjendën në bashkëpunim me kryetarët e nëdegëve, kemi caktuar anëtarë të kryesisë që të jenë në vëzhgim të këtij procesi dhe për shkak të disa telashave të vogla ne e kemi pezulluar këtë proces dhe po besoj se në bashkëpunim me Kryesinë qendrore dhe degën në Mitrovicë të shohim se si do të vazhdojmë zgjehdjet në degën tone”, thotë ai.

Ai ka thënë se në momentin kur ka ndodhur rrahja në kuvendin e nëndegës në qendër, ai nuk ka qenë present.

Ai tha se së bashku me Haki Rugovën, kanë qenë në Kuvendin e nëndegës Ilirida (ish Tavniku) ku tha se kanë hasur në parregullsi.

“Ne kemi vërejtur aty se nuk ka pasur kushte për të vazhduar ky proces dhe përvec kësaj, përvec njerëzve të LDK-së, aty ka pasur prezencë dhe interefrim të njerëzve dhe subjketeve tjera dhe e kemi paralajmëruar kryetarin e nëndegës së ky Kuvend nuk mund të vazhdoj punën se duhet të zgjedhen strukturat e LDK –së nga vetë njërzit e LDK-së dhe jo të intereforjnë anëtarë të subjketeve tjera politke, mirëpo kemi hasur në padëgjueshëmri nga kryesusi i këtij kuvendi. Ose mbledhje sepse ka qenë një numër i madh aty, mbi 300 dhe kemi kërkuar të shikohet mundësia se si të vazhdohet bazuar në rregulloren për procesin zgjedhor, mirëpo aty ka pasur ofendime të rënda drejtuar z. Haki Rugova dhe dhe mua në veçanti, mirëpo më shumë ndaj tij nga kryetari i nëndegës, i cili e ka menaxhuar edhe Kuvendin. I kemi thënë kryetarit të nëndegës së ky process për ne është i përfunduar dhe nuk mund të vazhdohet, kemi dal nga ky Kuvend me Rugovën dhe kemi lëvizur në drejtim të qytetit”, tha ai, raporton Gazeta Blic.

Sipas tij, në të nëjtën kohë është mbajtur edhe kuvendi i nëndegës Qendra, ku ka ndodhur rrahja.

“Në hapje të takimit ka qenë Avdullah Hoti ku është njëra nga nëndegët më të mëdha dhe më të forta të LDK-së në Mitrovicë, ku kanë qenë 400 njerëz, edhe aty ka pasur interferim nga partitë tjera dhe kryesuesi i Kuvendit ka pasur një keqmenaxhim të skajshëm të këtij procesi dhe ne kemi marrë informata se bartësit e këtyre dy kuvendeve kanë qenë ata që më të vërtet e kanë menaxhuar keq dhe ka pasur një acarim të kuvendit në nëndegën Qendra, dhe ka ardhur deri te eksesi që për ne është i izoluar por sidoqë të jetë, ka qenë i dëmshëm ëpr degën tonë në Mitrovicë”, konsideron ai.

Ai tha se kuvendi ku ndodhi rrahja është interferuarnga njerëz të PDK-së dhe AKR-së, dhe se unë personalisht I kam identifkuar për shkak se i njoh dhe njihemi mirë dhe është sulmaur procesmbajtësi. Ai tha se ka dalë, që sulmuesi ka qenë një zyrtar i AAK-së.

Ai ka thënë se është në epërsi në raport me kundërkandidatin, Faton Peci.