Fit&Sexy

Flasin rreth peshës tuaj, ja si duhet të veproni

01/05/2018 22:44
nga:A. R.

Është shpesh shumë e sikletshme teksa sheh kur njerëzit që të rrethojnë komentojnë e flasin lidhur me peshën tënde.

Dhe jo vlen si për rastet kur ke shtuar papritur shumë në peshë, por edhe për rastet kur je dobësuar shumë. Dhe bëhet realisht e mërzitshme të dëgjoish fraza të tipit: “Uau, sa shumë që je shëndoshur”, “Me duket se ke shtuar vërtetë peshë që nga koha e fundit që jemi parë” apo edhe në variantin e anasjelltë: “Sa qenke dobësuar, mjaft më se s’të shkon të jesh kaq e dobët” etj… Pavarësisht se ata mund të jenë familjarët apo miqtë e tu, ti me siguri nuk ndihesh komode kur ata flasin shpesh lidhur me peshën tënde.

Prandaj nësë kjo gjë po të ndodh, mundohu ti shpjegosh atyre me mirësjellsje se ti ndihesh shumë mirë me peshën tënde dhe se nuk ka asgjë për t’u shqetësuar.

Nëse ti nuk do të tregosh komplekse lidhur me peshën tënde, atëherë kjo do të bëjë që edhe njerëzit që të rrethojnë të mos i kushtojnë shumë rëndësi kësaj pjese dhe në këtë mënyrë do të kesh një shqetësim më pak./e.e