Lajme

Fillon me këngë fushata për të rritur ndërgjegjësimin kundër dhunës në baza gjinore

11/25/2019 13:14
nga:B. D

Për të shënuar 16 Ditë të Aktivizmit, UNDP, UN Women dhe UNFPA prodhuan një këngë për të rritur ndërgjegjësimin dhe të ngrisin zërin kundër dhunës në baza gjinore në Kosovë.

Kënga u mundësua përmes bashkëpunimit shumë të suksesshëm me Vlora Konushevcin (tekstshkruese), Edon Ramadanin (kompozitor), dhe Denik Prizrenin (këngëtar) që këtë këngë e përgatitën në baza vullnetare (pro bono).

16 Ditët e Aktivizmit Kundër Dhunës në Baza Gjinore është një fushatë ndërkombëtare që mbahet çdo vit nga 25 nëntori, Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave, deri më 10 dhjetor, Dita e të Drejtave të Njeriut.

Këtë vit, nën ombrellën e fushatës së Barazisë së Gjeneratës që shënon 25 vjetorin e Deklaratës së Pekinit dhe Platformës për Veprim, fushata UNiTE po u bën thirrje njerëzve nga të gjitha sferat e jetës të bëhen më të vetëdijshëm dhe të marrin një qëndrim kundër kulturës së përhapur të përdhunimit që na rrethon.

12/08/2019 13:19

​Pasojat e dhunimeve po i bartin edhe fëmijët e tyre