Lajme

Familja nga Istogu me 100 hektarë toke dhe mbi 15 mijë pemë

04/28/2019 19:53
nga:A. R.

Fushat në Kosovë viteve të fundit kultivohen nga fermerët, mosha mesatare e të cilave është 58 ose 59 vjeç. Të rinjtë nuk janë të interesuar në prodhimin e ushqimit në fshatrat e tyre.

Por ka raste të rralla kur të rinjtë angazhohen në bujqësi. Familja 27 anëtarësh e Afrim Mehmetit nga Llukavci i Thatë i Istogut punon mbi 100 hektarë toke dhe mbi 15 mijë pemë.

19 vjeçari Çlirim Mehmeti tregon se la Austrinë dhe tani merret me bujqësi.

Ata kanë ndërtuar objektin për ruajtjen e pemëve falë punës së përbashkët.

07/06/2017 15:42

Komuna e Podujevës do të ndihmojë kultivuesit e mjedrës