Geek

Familja e BMW-së klasike kthehet në jetë

03/24/2019 19:43
nga:L H

Seria e BMW-së 02 është ndër klasikët më të dëshiruar nga historia e pasur e prodhuesit bavarez dhe tani është prezantuar në interpretimin bashkëkohor.

German Everytimer Automobile prezantoi prototipin e BMW 1 Series të BMW kabriolet në fund të vitit të kaluar, i cili mbështetet shumë në dizajnin e legjendës së vitit 2002.

Rrota dalluese dhe e pasme është gjëja e parë që vjen në mendje në ETA 02 kabriolet. Edhe “veshkat” janë kthyer në normale.

Më saktësisht, bazë është BMW 135i, kështu që është e qartë se do të ketë motor 3.0 me gjashtë cilindra që sigurojnë mbi 300 kuaj fuqi, ndërsa “kostumi” i makinës është bërë tërësisht prej fibër karboni dhe është ekspozuar në Shtutgart në sallonin retro-klasik.

Pas prototipit të shfaqur, modeli i modifikuar tani është në shitje të lirë, i aftë për të garuar deri në 250 km/h, me një përshpejtim deri në 100 km/h për 5 sekonda. Sigurisht, me kusht që më parë të paguani 70.000 euro sa kushton transformimi i BMW 135i në BMW modern 2002.